Informačný list predmetu
Vysoká škola: | Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre | ||||||||
Fakulta: | Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov | ||||||||
Kód predmetu: | 622A101 | ||||||||
Názov predmetu: | Choroby a škodcovia viniča hroznorodého | ||||||||
Druh, rozsah a metóda vzdelávacích činností: | |||||||||
|
|||||||||
Kredity: | 4 | ||||||||
Odporúčaný semester: |
Vinárstvo - bakalársky (povinný), 3. semester Vinárstvo - bakalársky (povinný), 3. semester |
||||||||
Stupeň štúdia: | 1. | ||||||||
Podmieňujúce predmety: | žiadne | ||||||||
Podmienky na absolvovanie predmetu: | |||||||||
- | |||||||||
Výsledky vzdelávania: | |||||||||
Hlavným cieľom je poskytnúť budúcim pestovateľom viniča,
farmárom, či poradcom v ochrane rastlín všetky dôležité praktické
informácie potrebné pre modernú ochranu viniča hroznorodého pred
škodlivými činiteľmi. Štúdium poskytne najnovšie poznatky o hmyzích
škodcoch, roztočcoch a patogénnych hubách, ktoré ovplyvňujú pestovanie
viniča. Predmet ponúkne náhľad na fungovanie a podstatu najnovších,
vedecky podložených, regulačných stratégií. |
|||||||||
Stručná osnova predmetu: | |||||||||
Predmet bude zameraný na výskyt a rozšírenie jednotlivých druhov živočíšnych škodcov a chorôb viniča hroznorodého, ich popis, bionómiu, škodlivosť a aktuálne spôsoby regulácie. Dôraz bude kladený predovšetkým na hospodársky významné druhy škodlivých činiteľov, metódy ich poľnej diagnostikácie a poznanie interakcií medzi škodcami, hostiteľskou rastlinou a abiotickými faktormi. | |||||||||
Odporúčaná literatúra: | |||||||||
|
|||||||||
Jazyk, ktorého znalosť je potrebná na absolvovanie predmetu: | slovenský jazyk | ||||||||
Poznámky: | |||||||||
Hodnotenie predmetu: | |||||||||
Celkový počet hodnotených študentov: 0
|
|||||||||
Vyučujúci : |
Ing. Peter Tóth, PhD. (cvičiaci,
prednášajúci, skúšajúci, zodpovedný za predmet) Ing. Monika Tóthová, PhD. (cvičiaci, prednášajúci, skúšajúci) |
||||||||
Dátum poslednej zmeny: | 17. 3. 2014 | ||||||||
Schválil: | Ing. Peter Tóth, PhD. a garant príslušného študijného programu |